Boston, Massachusetts.

24. august 2022 2 Af Mette

Sommeren går på held. De fleste har afviklet deres sommerferie og børnene er begyndt i skole igen. Det samme gælder hos os. Om end Isolde kun lige netop er vendt tilbage på skolebænken igår. Vores sommerferie blev brugt på road trip i det nordøstlige USA, nærmere betegnet New England området. Vi tog til vandet, sammen med en en tur i bjergene. Turen gav os et stop i Boston, som vi nød i en weekend. Det er slet ikke tid nok til, at opleve det hele, men det var den tid, som vi havde afsat. Vi måtte derfor prioritere benhårdt. Desuden var det lidt en “last minute” beslutning, så google blev vores ven i forhold til at finde oplevelser. Det var nu heller ikke helt dårligt.

Boston

Freedom Trail.

Freedom Trail var egentligt mit udgangspunkt. Det ville tage os rundt i byen og gennem historien. Derfor tænkte jeg dette som et oplagt valg, når nu vores tid var så knap. Virkeligheden var dog en anden. Den tid vi havde i Boston bød på omkring 35 grader celsius og høj solskin. Freedom Trail er en gåtur på cirka 2,5 miles, svarende til omkring 4 kilometer. Det burde være rimeligt ligetil, men ikke i 35 grader, stik sol og med to børn. Vi måtte således sadle om, prioritere endnu engang. Vi endte med at vælge USS Constitution til, sammen med USS Cassin Young og Bunker Hill. Altså faktisk var det primært første og sidste vi oplevede. Desværre var USS Cassin Young nemlig lukket på dagen – vi fandt aldrig årsagen, men denne måtte vi nøjes med at beundre fra land. Til de der undrer sig, så er USS Cassin Young en “destroyer” fra 2. verdenskrig.

USS Constitution også kendt som “Old Ironsides” kunne vi gå ombord på, vi kunne sågar gå ned i det. Det er en meget meget smuk og velbevaret fregat, som blev til i forbindelse med “Naval Act of 1794” som et af seks. Disse fregatter dannede starten på det, som vi i dag kender som US Navy. Skibet er bygget i Boston. Det er faktisk det ældste skib i verden, som stadig ligger på vandet (det siger Wikipedia i hvert fald).

Bunker Hill

Bunker Hill nåede vi også forbi. Dette er et monument, som markerer et af de første slag mellem briterne og kolonierne i den amerikanske uafhængighedskrig (revolutionary war). Her tabte kolonierne, men briterne led store tab og i den sidste ende tabte briterne jo krigen, så USA blev “født”.

I fængsel.

Det var ikke kun byen, som var en oplevelse. Vores hotel var også lidt af en oplevelse. Vi boede nemlig i det gamle Charles Street Jail, som nu er omdannet til hotel. Isolde syntes, at det var meget fancy, at bo sådan et sted. Jeg medgiver gerne, at det var lækkert. Jeg kunne dog have en lille smule svært ved, at identificere fængslet hvis ikke jeg vidste det. Heldigvis gjorde hotellet flittigt opmærksom på sin historie, det var et ganske sjovt tillæg, til vores gode oplevelser i Boston. Især hvis vi ser bort fra, at parkeringen på stedet, kostede en mindre formue og det faktum, at der side om side med klimavenlige tiltag, blev solgt islandsk vand til en mindre formue – altså jeg mener bare, at dobbeltmoralen var til at tage og føle på. Heldigvis var der almindelig uddeling af helt almindelig flaske vand, samtidig med at vandet i hanen faktisk også var både dejligt kold og til at drikke, uden den velkendte smag af klor, som vores hanevand i DC området bærer præg af. Det er for os mere held end forstand at finde hanevand, som faktisk kun smager af vand. Det kan lyde lidt tosset, men det er nærmest en sejr, når man rammer den slags vand. Især fordi vi som danskere, er så vant til bare at åbne for hanen, så har vi rent og velsmagende vand. Sådan er det ikke i USA! Desværre!

Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail

Nå, men fængslet var en meget fin oplevelse, selvom mindre kunne have gjort det. Nederst i dette indlæg kan du finde plancher omhandlende hotellets og fængslets historie, sammen med flere billeder af både hotellet og vores oplevelser i Boston.

Oplevelserne.

Både Martin og jeg synes, at den amerikanske historie er interessant. Derfor var det også lidt ærgerligt, at vi måtte skære Freedom Trail helt ind til benet. Jeg er dog sikker på, at vores prioritering var rigtig for os. Jeg synes virkelig, at USS Constitution var en oplevelse. Skibet er meget smukt og meget velholdt. Der bliver gjort noget ud af, at fortælle skibets historie og give publikum en fornemmelse af livet ombord. Intet tyder på, at det liv har været lutter lagkage. Pladsen var trang, der var mange mennesker og mange opgaver. Lad os bare sige, at det må have været meget socialt at være sømand på USS Constitution. Det er det måske faktisk stadig den dag i dag, om end jeg tror der er lidt bedre vilkår. Uden at det er noget, jeg ved en masse om, eller i øvrigt skal gøre mig klog på. Ombord på USS Constitution blev der afholdt en kort introduktion til livet som datidens sømand. Det var ligeledes muligt, at få besvaret sine eventuelle spørgsmål af park rangers. Jeg synes, at det var en vildt spændende oplevelse. Især når jeg også tænker på, at det var en del af starten på US Navy, så bliver jeg faktisk en lille smule starstruck. Det er jeg ikke sikker på, at min mands “airforce hjerte” bliver glad for at høre – så sssshyyy, lad det bare blive mellem os ;-D

USS Constitution

Bunker Hill var ligeledes en vældig informativ oplevelse. Lidt mere i den selvguidede kategori. Der er fine forklarende plancher omkring på hele grunden. Selve monumentet er en obelisk bygget af granitblokke. Ved siden af ligger det som kaldes “Bunker Hill Lodge”. Det er desværre lukket på grund af restaurering i øjeblikket, men under normale omstændigheder vil der være park rangers her også, som kan fortælle om stedet, om historien og som kan besvare spørgsmål. Vi kom altså, på det forkerte tidspunkt til dette og måtte i stedet klare os selv. Det gik nu også ganske godt, jeg synes, at vi havde en fin oplevelse alligevel.

Sagen er jo den, at der er meget at opleve i Boston. Som nævnt så var to dage i princippet ikke nok. Når nu det var det, vi havde til rådighed, så synes jeg vi fik tiden udnyttet meget godt. Med vores interesser fungerede prioriteringen fint. Der er jo alt muligt andet at opleve i Boston, selvom man ikke er så interesseret i byens historiske dele. Så jeg synes, at Boston spænder bredt i forhold til oplevelser. Vi fik vores quickfix af amerikansk historie, det var vores valg. Det er jo i virkeligheden, det som det handler om – bevidste valg!

Dette var et af de kortere indlæg. Hvilket hænger sammen med, at vores tid i Boston var ret knap. Jeg synes, at vi brugte tiden godt, ferien var først lige startet. Der venter således mange flere oplevelser. Nedenfor finder du billeder fra vores oplevelser i Boston. Ligesom du også finder kommentarfeltet, som nu fungerer igen, så efterlad mig gerne en kommentar, det værdsætter jeg. Hvis du kunne lide indlægget, så hjælp mig med at sprede budskabet om dette og om bloggens eksistens. Tak!

Stemningsbilleder fra Boston
Stemningsbilleder fra Boston
Stemningsbilleder fra Boston
Stemningsbilleder fra Boston
Stemningsbilleder fra Boston
Stemningsbilleder fra Boston – det tætteste vi har været på en “gågade” her i USA
Stemningsbilleder fra Boston – det tætteste vi har været på en “gågade” her i USA
Pizza på Ducali
USS Constitution
Markeringen af hvor briterne gik i land i forbindelse med slaget ved Bunker Hill – relateres til uafhængighedskrigen (revolutionary war)
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution . kaptajnens kahyt
USS Constitution – kaptajnens kahyt
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution – lastrummet
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution
USS Constitution
USS Cassin Young
USS Cassin Young
Boston
Bunker Hill
Bunker Hill
Bunker Hill
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail,
Vores hotel i Boston – Det gamle Charles Street Jail