Halloween kickstart

29. oktober 2020 3 Af Mette

De der har fulgt med husker måske, mit indlæg hvor vi besøgte Wegmeyer farm, for at “plukke” vores græskar til årets halloween. Ellers kan du læse om det i indlægget GRÆSKARJAGT + VOKSENTID = GOD ENERGI. Det var en brandhyggelig tur, hvor vi fik valgt de helt rigtige græskar. I samme indlæg fortalte jeg om vores planer for weekenden før halloween.

Det er altså den weekend, der lige har været forbi. Vi mødtes med to andre danske familier og deres børn hos os til et sammenskudsgilde. Børnene var klædt ud i kreative kostumer, ligeså var nole af os voksne. Vi havde den dag besøg af, heksen med de brændende kul…..

…. vi havde besøg af en Stormtrooper, Robyn fra Batman, en byggemand i sin bobcat, Harry Potter i sin flyvende bil, en meget farlig zombie fange (tror jeg det var), en vampyr mere. Vi huser nemlig i forvejen Vampyrina for Disney i øjeblikket. Jeg selv var klædt ud som Prinsesse Leia fra Star Wars, Martin var trukket i et Luke Skywalker kostume i dagens anledning. Vi må finde på noget mere scary udklædning til næste år. I anledning af at det var Emmys første halloween, var hun puttet i en body med teksten my first halloween og et orange strutskørt. Der var hårbånd og alt muligt med til det, meeeen det opgav vi på forhånd i håbet om en god dag for alle. Resten beholdt hun på. Til næste år kan hun måske få sit første rigtige kostume. Det må tiden vise om hun er parat til. I år var hun mest interesseret i kagen og bollerne aka. de brændende kul.

Vi mødtes om eftermiddagen til hygge og var sammen nogle timer. Det kunne børn i alle aldre være med til, uden at det blev for meget. Udover de brændende kul fik vi edderkopper og dødefinger (fra småkageafdelingen) samt edderkoppespind (fra cupcake afdelingen), alt sammen var det hjemmelavet, og kreativiteten havde ingen grænser den dag. Det var så fint. Huset var pyntet, selvom min samling af halloweenpynt stadig venter på at vokse. Bordet var pyntet med edderkopper, hugtænder og flagermus. Drikken stod vi for. Det lykkedes os med hjælp fra frugtfarve, vingummiorme og tøris, at får lavet noget, som så meget giftigt ud. Det er utroligt hvor farligt limonade og æblejuice kan se ud. Det bedste var nu alligevel at se lyset i børnenes øjne over røgen fra tørisen. Det var magisk.

Fra småkage afdelingen
Fra cupcake afdelingen

I indlægget GRÆSKARJAGT + VOKSENTID = GOD ENERGI fortalte jeg også lidt om, at halloween deler vandende her i USA, i forhold til hvilke aktiviteter man kan lave i forbindelse med halloween. “Trick or treat” er for nogen aflyst, for andre ikke. Sikkert er det dog, at det deler vandende, men hver har sin ret, og det bliver respekteret uden behov for at pege fingre.

Jeg følger lidt med i de danske nyheder herunder selvfølgelig også i de lokale nyheder for Billund Kommune. Jeg kan se, at man lokalt har aflyst, det planlagte halloween arrangement på torvet i lyset af regeringens coronarestriktioner. Jeg tænker, at det formentligt gælder for det meste af landet, med de restriktioner der er.

Hvor er det trist, at det er sådan. I stedet for at aflyse halloween helt tænkte jeg, at nogen måske kunne lade sig inspirere til, at gøre halloween uhyggelig hyggelig og knap så skræmmende i år. Det var nemlig, det vi gjorde. Det var hyggeligt og lidt uhyggeligt til vores tyvstart. Alt hvad vi foretog os kan laves i eget hjem, og man behøver ikke invitere gæster.

En af de andre deltagere havde lavet slikposer til børnene. De kunne så gå en lille tur, for at komme tilbage og “trick or treate” hos os. Det er måske ikke lige så sjovt, men for os var det, den mulighed der var fordi vi tyvstartede. Det vil også være en mulighed, for de som vil “trick or treat” uden interaktion med fremmede. Man kan også lade børnene gå “trick or treat” hos nogen i kredsen, af dem man stadig ses med under corona. Det kunne være bedsteforældrene, hvis man er heldig at have dem tæt på. Det kan man gøre, som man føler for. Jeg tænker bare ikke, det er nødvendigt helt at aflyse halloween, selvom man ikke kan fejre det som vanligt. Der er jo altid noget at fejre, i disse tider må vi blot være ekstra kreative i forhold til rammerne. Jeg tænker, at det stadig godt kan være sjovt. Det vælger vi selv.

På lørdag er det halloween, sådan for alvor. Vi er super klar, selvom det ikke bliver den halloween, jeg havde håbet på at opleve. På trods af at “trick or treat” deler vandene, så har jeg alligevel købt slik, tænk hvis nogen tør komme. Hvis de ikke gør, så har jeg heldigvis købt slik, som vi godt selv kan lide. Planen er, at vi skal se lidt halloweenfilm med Isolde, så meget det nu er muligt med en lillesøster. Halloween hos os bliver endnu en uhyggelig hyggelig lørdag. Jeg svarer naturligvis gerne på spørgsmål i forhold til vores tyvstart, hvis nogen kan finde inspiration i det. Ligesom jeg også meget gerne modtager inspiration til alternativ halloween anno 2020. Så hvordan ser din halloween ud i år? Del det med mig i kommentarfeltet så vi kan inspirere hinanden og få det bedste ud af den tid vi står i.