Hvad foregår der? #8

12. oktober 2020 0 Af Mette

Uge 41

Mandag: Isolde havde en kort dag i skole, vi havde derfor mulighed for at tage lidt ud, hende og jeg. Vi kørte i Dollar Tree og købte Halloween pynt. Vi fik fyldt det meste af en indkøbsvogn. Det var så hyggeligt. Herefter tog vi hjem og dekorerede forhaven med indkøbet. Resultatet blev ret godt, det kan ses i Halloween højdepunktet på min instagram profil, hvis du også har sådan en 🙂 Mandag eftermiddag havde jeg lavet en legeaftale, med en fra facebookgruppen “Moms of Fairfax”, vi mødtes på en legeplads i byen. Jeg tror, Isolde syntes, legepladsen var mest for små børn. Ligesom hun havde vanskeligt ved, at ryste genertheden af sig den mandag. Det tog således lang tid, før der var basis for leg. Dette møde var ikke nogen succes, men jeg udelukker ikke, at det skal have endnu et forsøg. Det var en sød og vældig inkluderende pige, men jeg tror ikke rigtigt, det var Isoldes dag. Så vi må se, hvad fremtiden bringer på det område. Det gav anledning til en god snak om venskab. Det var også dagen, hvor Emmy havde sin første lange dag i dagplejen, Martin hentede hende kl. 15 og hun var faktisk ikke rigtigt klar til, at komme med hjem på det tidspunkt. Jeg ser det som et kvalitetsstempel.

Tirsdag: Der er sket en skemaændring for Isolde, som gør at skoledagen slutter lidt tidligere. Der er skåret i tiden til asynchronous learning i løbet af dagen, og det er så lagt til sidst i stedet. Der er ligeledes byttet lidt rundt på rækkefølgen, så matematik er flyttet op tidligere på dagen. Det giver super god mening, og det viste sig denne tirsdag at fungere fint i praksis også. Ikke at jeg har meget pænt at sige om det onlineundervisning, men når det nu er de vilkår, så er skemaets sammensætning nu bedre, end det var før. Jeg tror måske, der var en lærer, som var blevet træt af at undervise i matematik på et tidspunkt af dagen, hvor 1st grade havde nået loppestadiet efter en lang skærmdag. Endnu en god oplevelse til gymnastik, det er fedt at se hvordan det får hende til at vokse.

Onsdag: Jagten er gået ind på at finde en tutor til Isolde. Der går lidt for meget mor og barn i det der skole for øjeblikket. Det giver nogle konflikter, som ikke gavner nogen herhjemme. Derfor er vi i gang med at se på alternativer. Jeg arbejder på et blogindlæg omkring mine tanker og oplevelser i relationen med Isolde, nu hvor jeg har indtaget endnu en rolle. Vejret var ualmindeligt lækkert, 27-28 grader og solskin havde vi. Så vi grillede burger og spiste i haven. Vi nåede også en lille gåtur, i det fine vejr, efter aftensmaden inden begge børn kom i bad og i seng.

Torsdag: Jeg afleverede Emmy i dagplejen for første gang. Jeg er nemlig sådan en, der sender Martin indtil det fungerer. Ej det er som om, at børnene er lidt sejere, når de er sammen med ham, så han har faktisk stået lidt for indkøring med begge børn. Nu er det jo anden gang, at Emmy starter i dagpleje, men det er et nyt sted, så selvfølgelig var hun ikke tilfreds i starten. Det gik så fint med aflevering. Hun er ikke helt tilfreds, men før døren er lukket, har hun sendt det første smil afsted mod dagplejemoren. Da jeg hentede hende igen, var hun heller ikke helt klar til at komme hjem. Det er altså rart, at det fungerer. Det giver os mere ro derhjemme, til at fokusere på det vi skal. Isolde fik afleveret to af sine skoleopgaver for denne uge. De har fire opgaver til aflevering hver uge, det er ikke store opgaver, men det skal alligevel laves, så det er rart at få sendt af sted. Nu er der således kun to tilbage. De får opgaverne i løbet af ugen og skal så aflevere senest mandag aften i ugen efter, så der er god tid til det. Det fungerer godt og det er let for hende at engagere sig i. Noget af det er for eksempel en historie, de selv har skrevet, som skal scannes ind og afleveres, men også læses op på video og så ser de dem i klassen. En matematikopgave er eksempelvis en video, hvor de viser en beholder med et antal legoklodser i, eleven ved, hvor mange klodser der er og skal så sige et for lavt og et for højt estimat i videoen. Det rigtige antal må ikke afsløres i videoen, klassekammeraterne skal så gætte hvor man klodser. Man skal så lige selv huske hvor mange der er indtil resultatet skal bruges.

Fredag: Sidste skoledag før en forlænget weekend. Mandagen er en amerikansk helligdag, så dagplejen og skolen holder fri. Martin skal arbejde, for han følger de danske helligdage, det er ikke helt let at finde ud af altid. Fredag eftermiddag kombinerede vi en indkøbstur med et restaurantbesøg. Vi tog på Red Lobster for at spise aftensmad, den ligger tæt på en aldi, så vi fik handlet det meste til næste uge. Det var rart at få ud af verden, så vi kunne nyde weekenden. En for mig vasketøjsfriweekend. Det har jeg besluttet. Jeg kan nu afsløre, at det rent faktisk lykkedes, jeg har ikke rørt et eneste stykke vasketøj i weekenden, udover det jeg har taget af og smidt til vask selvfølgelig. Martin har naturligvis tilbudt, at han kunne gøre det, men jeg har sagt nej. Vi har faktisk tøj nok, så det burde være muligt, at give både vaskemaskinen og vaskekonen en friweekend.

Lørdag: Vi pakkede en madpakke og tog på opdagelse, Der er sådan en sti, som går ned bag kvarteret. Vi har gået turen før, men stien deler sig, og dengang tog vi, hvad vi tænkte var den korte vej. Denne lørdag ville vi se, hvor vi kom hen med det andet ben på stien. Ingen af stierne er at finde på google maps, men det kunne se ud til, at være et område med noget skov og lidt vandløb. Så vi pakkede klapvognen og tog ud for at undersøge sagen. Det var vældig hyggeligt, men faktisk kom vi ikke ret langt. Stien endte pludselig bare i ingenting og vi kunne så vende om og gå tilbage. Det var lidt fesent. Turen blev så kort, at vi ikke fik brug for madpakken, den spiste vi bare hjemme i haven i stedet. Det var nu også meget hyggeligt. Efter Emmys lur tog vi i Marshalls for at købe strømper til det lille barn, som åbenbart overnatten har fået for store fødder og for få strømper. Igen stak tiden af fra os og vi måtte bestille sushi til aftensmad, det var vel nok ærgerligt, not so much 😀

Søndag: En langsom søndag hvor vi fandt tid til en lur, et spil, en Disney film. Det var dog også en søndag hvor vi tog på café og fik kaffe og kage. Et brandhyggeligt sted i Vienna. Isolde indledte med at bade mig i et glas isvand så jeg havde vand helt ned i skoene, men hvad betyder det, når selskabet er godt og iskaffen er god. Det var så hyggelig en søndag i laveste gear.