Home sweet home

8. juni 2020 0 Af Mette

Vi har gennem lang tid studeret det amerikanske boligmarked, for at undersøge mulighederne og standarden indenfor den ramme, der er sat for vores bolig i området omkring Washington DC.

Nu begynder vi at nærme os med så hastige skridt, at det er blevet tid til at nærstudere dette boligmarked, med henblik på rent faktisk at finde vores kommende hjem. Det har jeg skrevet mere om i indlægget BOLIGJAGT. Vi har den seneste tid set på mulige boliger ret intenst. Vi er dog begrænset af corona, som har sat en stopper for, at vi fysisk kan rejse til Washington DC for, at se nærmere på nogle af de boliger vi har i kikkerten.

Det betyder, at vi må se på bolig på afstand. Jeg skrev lidt mere om muligheden i indlægget TEKNISK SET, og i mit sidste indlæg NÅR BRIKKERNE FALDER PÅ PLADS konkluderede jeg, at det var sådan, det måtte være, altså med en virtuel besigtigelse af udvalgte boliger. Det var ikke, det vi drømte om, men på den anden side er vi dybt taknemmelige for, at muligheden foreligger. Ligesom vi også føler os meget heldige, i forhold til den hjælp vi får, fra et par som er derovre og som gider bruge tid på, at hjælpe os med at finde den rigtige bolig. Hvis ikke vi var så heldige, havde det nok været, lidt som at købe katten i sækken (eller leje er det jo i vores tilfælde). Billeder er som bekendt taknemmelige, ligesom det er helt umuligt at sidde herhjemme og danne sig et indtryk af beliggenheden og området. Så det betyder faktisk virkelig meget, at vi får den hjælp.

Vi havde en aftale, i sidste uge om, at se et par boliger. Der blev det tydeligt, hvor vigtigt det er at være tilstede, eller i vores tilfælde have hjælp fra nogen på stedet i forhold til at træffe det valg. Den ene bolig var virkelig pæn på billederne, lige præcis den bolig har fyldt meget for os begge to den seneste tid. Det var virkelig et godt bud på vores kommende hjem. Det viste sig bare, at boligen lå meget tæt på svært trafikeret vej. Faktisk var den karreens dårligst placerede bolig, med masser af trafikstøj og faktisk også så tæt på vejen, at det ikke føltes helt sikkert med børnene. Det var en deltalje, vi formentlig ikke ville have fået med, hvis ikke det var fordi, vi havde hjælp af nogen derovre på stedet. Denne bolig synes derfor ikke, at være rigtig for os og vi kunne efterfølge strege den på listen og lede videre.

Som sagt så gjort. Vi har gennemtjekket, dobbettjekket og krydstjekket websider med amerikanske lejeboliger de seneste dage. Vi har set på kort og billeder, skoleratings, beliggenhed og ligende. Det har nu resulteret i en liste, som også er en prioriteret liste over mulige boliger, i hvert fald ud fra de oplysninger vi har tilgængelige via internettet.

Jeg anser mig selv for i udgangspunktet at være meget positiv, særligt omkring dette USA-eventyr, men min tålmodighed er sat lidt på prøve i disse dage. Jeg mærker utålmodigheden banke på. Nu hvor vi har set på så mange billeder, at det er svært at holde tungen lige i munden, at skælne boligerne fra hinanden og at vælge hvad vi har lyst til at se nærmere på. Selvom det har været svært, ikke mindst prioriteringen af boligerne, så er listen nu færdig og sendt afsted til ejendomsmægleren, som skal se på hvilke muligheder, der er på det foreliggende materiale.

Vi har et ønske om at finde en bolig, som vi kan benytte under hele eventyret. Derfor er vi også lidt selektive i placering og ønsker til denne bolig. Jeg ved godt, at jeg tidligere har skrevet, at vi ikke ønskede at låse os fast på krav til bolig, men nu må jeg erkende, at de der krav sniger sig ind på mig. Jeg ved faktisk godt, hvad jeg vil have. Eller rettere sagt, vi ved faktisk godt, hvad vi vil prioritere. Når det så er sagt, så er det stadig ikke endegyldigt. I virkeligheden ved vi nok mest om, hvad vi ikke vil have.

Martin elsker at lave mad, det nyder resten af familien godt af, da jeg næsten er en fremmed i vores køkken. Samtidig vil jeg være hjemme med Emmy den første tid og vil derfor selvsagt også have behov for, at lære at navigere i det køkken. Det betyder, at vi ønsker os et stort køkken som udgangspunkt, dertil kommer, at særligt én i husstanden drømmer om gaskomfur – kan du gætte hvem?

Da jeg tager afsted med udsigten til, at underholde en tumling (det er alderen) vil det være rart, at kunne komme forholdsvis let omkring. Det synes dog, at kunne blive en udfordring, eftersom det der med fortov, gåtur og små lokale legepladser, ikke ser ud til at være ret almindeligt. Dertil kommer, at jeg som jeg skriver i indlægget MIN EGEN FRYGT er bange for at blive ensom, så jeg har et stort ønske om at bo lidt centralt og helst ikke alt for langt væk fra Martins arbejde. Det er nok her, det kan blive svært, fordi vi heller ikke har lyst til, at bo i alt for meget larm og hvad prioriterer man så? For os er det støjen, vi fravælger. Der er mange fine stille villakvarterer, men stadig med naboer og sådan. Faktisk ser det ud til, at det vil være svært at komme til at bo sådan rigtigt på landet, i det område vi er interesseret i. Det ser dog ikke ud til, at det bliver ret svært, at få forholdsvis langt til indkøb. Det er vel i princippet også et luksusproblem, særligt når vi ved, at kulturen omkring at gå eller cykle til indkøb er væsentligt mere udbredt i Danmark end i USA. Faktisk har jeg indtryk af, at det ikke er noget, man rigtigt praktiserer i USA.

En tredje ting, og det er selvfølgelig også i luksusklassen, men jeg drømmer altså stadig om et hjem med badekar. Med det antal badeværelser som synes almindeligt, i de boliger vi har set på, burde det faktisk heller ikke være umuligt. Ofte er der bare ikke billeder af alle badeværelser, men som Martin sagde den anden aften, at med tre badeværelser skulle det være underligt, om ikke bare et af dem har et badekar. Igen er dette jo ikke et ufravigeligt krav, det er et ønske. Det vigtigste er at vi ender med et hjem som vi kan se os selv i de næste 4 år.

Ingen af os er sådan rigtigt haventusiaster. Faktisk er vi ret enige om, at en have primært skal bruges til at hygge sig i. Derfor vil det være en fordel med en lille have, eller en have som primært består af græs og derfor vil være let at holde, særligt hvis man drømmer om en robotplæneklipper.

Jeg husker dengang vi så vores eget hus første gang, den der følelse af “hjem” som opstod, da jeg trådte ind ad døren, den gjorde mig sikker på, at det var det rette. Den følelse bliver nok svær at skabe via en skærm og en internetforbindelse. Derfor er denne boligjagt så meget anderledes end noget vi tidligere har prøvet. Vi skal forsøge at fornemme boligen gennem andre mennesker, det er svært.

Egentligt skulle vi have fundet bolig i uge 27, men denne rejse er aflyst, årsagen kan du læse mit seneste indlæg NÅR BRIKKERNE FALDER PÅ PLADS. Vi har således god tid endnu, men jeg kommer ikke udenom, at det er et punkt på to-do-listen, som fylder meget lige nu og som det ville være rart, snart at kunne sætte endeligt punktum for. På den anden side, er alle mulighederne åbne, så længe der ikke er sat punktum. Spændingen er stor og tilsvarende lille er min tålmodighed, så det må jeg nok arbejde lidt på.

En anden ting som heller ikke ligefrem gavner min pressede tålmodighed, er at vores eget hus stadig ikke har fundet den rette lejer. Det er også et punkt, som ville være rart at kunne lukke. Omvendt så er det vigtigt for os, at det er den rette lejer og ikke bare en tilfældig, så vi holder vejret lidt endnu. Jeg vil hellere vente på den rette, end jeg vil ende ud med et dårligt samarbejde. Derfor ligger billederne i dette indlæg også, nederst finder du desuden en beskrivelse af boligen, så hvis du har lyst, må du meget gerne dele både, indlæg, billeder og budskab. TAK!

Parcelhus udlejes i 7200 Grindsted
Dejligt parcelhus på 116 kvm (netto) udlejes fra sommeren 2020. Der er tale om en renoveret villa fra 1969 i forskudte plan. På midterste plan er der, foruden entré, et stort og lyst køkken-/alrum på ca. 90 kvm samt tilstødende sydvendt havestue. Øverst soveværelse, badeværelse, samt et lille kontor. I kælder planet er der yderligere ca. 50 kvm med to gode værelser til disposition, samt et ekstra toilet med vaskemaskiner/tørretumbler. Et plan længere nede finder man et viktualierum og teknikrum hvor der er plads til opbevaring. Der er en stor garage med plads til to biler på langs samt opbevaring af cykler og værktøj. I forlængelse heraf halvtag og redskabsskur. Dejlig afskærmet have med gyngestativ og sandkasse.
Huset ligger på en stille villavej i vestbyen tæt på indkøb og et stenkast fra vestre skole. Vi har nydt at bo her og flytter kun pga. job i udlandet. Lejemålet er således midlertidig – vi forventer at flytte hjem om 4 år.
På grund af den nuværende situation med Covid-19 og rejserestriktioner, kan vi ikke give en præcis overtagelsesdato, men forventeligt i uge 29.
Husleje 6800,- pr. måned + forbrug, indskud er 3 måneders husleje
Kontakt os for yderligere information eller fremvisning. (du finder link til sociale medier i højre side på PC eller i bunden på telefon eller tablet.
Del gerne så vi kan finde den rette lejer til vores skønne hus.