Det første jeg vil opleve i Washington DC

19. maj 2020 2 Af Mette

Washington DC er indbegrebet af kultur, historie og masser af muligheder for fantastiske oplevelser. Ligesom jeg altid har drømt om at besøge New York, så har jeg faktisk også altid drømt om at gæste Washington DC.

I 2013 rejste Martin og jeg på road trip i Californien. Oh hvilken ubeskrivelig fantastisk oplevelse. Vi startede turen i San Fransisco, kørte derfra til Yosemite National Park, fortsatte til Los Angeles, hvor vi besøgte den lille forstad Calabasas, som jeg skrev lidt om i DETTE indlæg. Vi kørte fra L.A. til Las Vegas fik en drink, en fantastisk middag og en fed oplevelse på hotel Stratosphere. Videre til Gran Canyon i Arizona hvor vi red på mulddyr og sluttede turen af i Denver. Vi nåede lige en ridetur i Rocky Mountains, en helt anden og meget mere fantastisk oplevelse end de der mulddyr. Vi nåede også at besøge danskerbyen Solvang, Hower Dam og et par andre småting. Det var den ultra korte version af den ferie. Det var en fantastisk ferie, sådan en jeg stadig kan mærke i maven, når jeg tænker på det. Det kan, altså godt anbefales og jeg glæder mig til engang at invitere mine børn på en lignende ferie. Vi var dog ret hurtigt enige om, at vores næste USA rejse skulle være anderledes og meget gerne med østkysten som destination. Der skulle gå 7-8 år før det igen blev aktuelt, men man må sige at vores ønsker opfyldes, selvom der gik længere tid, end vi forventede dengang i 2013.

Nu er vi godt i gang med alt det praktiske, jeg har gjort lidt status i blandt andet DETTE indlæg, DET HER indlæg og vel sikkert også i et par andre, så se dig gerne omkring i mit univers hvis du ikke er vant til at følge med. Derfor synes jeg, det er tid til at se lidt mere på afdelingen for fornøjelser. Jeg har fundet rejsebogen frem for at danne mig et overblik over mine første store oplevelser i Washington DC. Jeg er nemlig ved at planlægge Washington DCs velkomst til mig selv.

Jeg har gennem et stykke tid fulgt diverse Washington DC hashtags på instagram, jeg tænkte, det var er godt sted at starte, for at få indblik i hvad der hitter. Noget af det jeg tror, jeg har set flest billeder af, under #washingtonDC er Capitol Hill. Capitol Hill står selvfølgelig højt på min ønskeliste for oplevelser, men sagt fra hjertet vil jeg faktisk prioritere Lincoln Memorial lidt højere, blandt andet fordi det er udpeget, som et af de bedste udsigtssteder i byen. Det må således være her, jeg vil forsøge at starte.

Jeg tænker, det næste jeg skal opleve er Capitol Hill herunder selvfølgelig Union Station. Jeg har særligt hen over julen, da det var den tid, bemærket at mange var optaget af at dele billeder af den fine krans, som hænger på Union station hvert år ved juletid. Det må jeg også opleve, men det må vente lidt, de skal jo lige have den hængt op igen – så vi venter til jul. Når vi nu alligevel er der, tænker jeg, også det er på sin plads med en rundvisning i Capitol Building – symbolet på demokrati og hjemsted for den amerikanske kongres.

Når man siger Capitol Hill, forestiller jeg mig ikke, at man kommer udenom også at se i den anden retning ad Pennsylvania Avenue, hvor The White House ligger placeret. Jeg tror, det er svært at komme udenom, hvis man ønsker at suge lidt, af den politiske stemning der nu er muligt til sig. Jeg forestiller mig desværre ikke, at Trump inviterer på latté, så jeg satser nok lidt lavere og vil egentligt bare gerne se bygningen, som har været hjem for adskillige præsidenter og efter sigende stadig er det, nogen hævder at have set Lincolns spøgelse, det læste jeg i hvert fald i én af mange rejsebøger.

Helt generelt har det faktisk været lidt vanskeligt, at finde egnede rejsebøger af nyere dato om Washington DC. De handler allesammen om New York. Washington DC er så sneget ind som en biting i et enkelt kapitel eller to. Det synes, jeg faktisk virker lidt ærgerligt. Ja jeg vil også gerne besøge New York, men jeg er faktisk ret sikker på, at Washington DC har ligeså meget at byde på hvis ikke mere. Det må jeg undersøge på sigt.

Jeg tror, Martin blev træt af min klagesang over, at Washington DC er tiltænkt så lidt plads i det opdaterede materiale. Han var i Washington DC på min fødselsdag, det skrev jeg lidt om i indlægget BAGSIDEN AF MEDALJEN. Da han kom hjem, fik jeg en ekstra fødselsdagsgave i form af en ny rejsebog, som kun handler om Washington DC og området deromkring. Den er på engelsk, og det er Frommers, som står bag. Det er en ren vinder, jeg kan øve mit engelsk samtidig med, at jeg samler information om mit kommende “hood”.

Nu er der således grundlag for, at planlægge mere af det jeg skal opleve, når vi kommer af sted. Der er også basis for endnu et indlæg, af sin art med bud på oplevelser i mit perspektiv.

Hvad drømmer du om at opleve? Har du forslag til hvad jeg skal opleve i Washington DC? Del det meget gerne i kommentarfeltet så bliver jeg glad 🙂