Postkort fra mit Coronaland

22. april 2020 0 Af Mette

Tid til at gøre status på tilstanden i mit Coronaland. Hvad er godt, hvad er skidt, hvad fungere og hvad skal vi kassere?

Status her på matriklen er, at Isolde er startet i førskole, hun er mega glad og stolt. Tager lykkelig afsted hver morgen, har fundet sig til rette med madpakke i tasken og masser af håndvask. Vi løber heldigvis ikke tør for håndcreme herhjemme foreløbigt, det er ikke, fordi vi har hamstret, men jeg har gennem længere tid, flere år faktisk, modtaget goodieboxen fra goodiebox.dk (det er ikke reklame, det er begejstring) og de havde en periode med rigtig meget håndcreme, det nyder hele familien godt af i disse tider.

Jeg synes faktisk, at både børnene og skolen klarer de nye udfordringer i fin stil. For skolestarterne ville det alligevel have været en forandring, at gå fra børnehaven og til skolen, de kender ikke den almindelige hverdag i skolen før corona, så jeg tænker måske, de her har en fordel. Alt er forholdsvis nyt for dem, og den forandring var de indstillet på, det var de jo faktisk allerede 1. april, nu er de i gang og det går så fint.

Emmy er begyndt i dagpleje og det går bedre end forventet. Hun har ramt 8 måneders alderen og dermed også alderen for separationsangst. Samtidig med at hun aldrig har været rigtig glad for fremmede. Udsigten var således at det kunne blive en udfordring, men det går fint. Vi har igen, været virkelig heldige med vores dagplejemor og kan derfor aflevere Emmy med ro i maven, for vi ved, at hun er i de bedste hænder.

Det betyder også, at jeg er vendt tilbage til mit job, som også endte med at blive anderledes end forventet, det har jeg tidligere skrevet om HER og HER. Nu er jeg sygeplejerske på coronaafsnittet, det har jeg det faktisk ret godt med. Jeg er glad for at vende tilbage, især fordi det er lykkedes at gøre i en form, så vores hverdag stadig kan hænge sammen. Jeg har nydt tiden med børnene, men nu er tiden til noget andet. Jeg er bare en bedre version af mig selv, når hverdagen fungerer. Med udsigt til igen, at skulle være hjemme med Emmy for en stund, så var det her vigtigt for mig. Nu hvor jeg er i gang, bliver jeg heldigvis bekræftet i, at det var vigtigt. Så alt er godt.

I indlægget Coronakriger skriver jeg om, hvordan mit arbejde har været oppe til genovervejelse mange gange den sidste tid. Jeg var hele registret af følelser igennem, selvom jeg tror det var en vigtig del af processen, så er der nu taget hul på det kapitel, og jeg er faktisk ret tryg ved at gå på arbejde. Ja faktisk er jeg, tilsyneladende så begejstret for mit arbejde, at jeg gerne møder op på en fridag. Det gjorde jeg tirsdag morgen, fordi jeg havde fået arbejdsplanen helt galt i halsen, hvorfor ved jeg ikke, men det havde jeg altså. Det gav et godt grin og en ekstra fridag, så det blev en god dag alligevel. Foråret viser sig jo lige nu, fra sin smukkeste side og vi har rigeligt der skal ordnes, så det var ikke noget problem at få den dag fyldt ud.

Med familien ude af hytten kan Martin også få ro til at passe sit arbejde igen. Han er jo en af dem som arbejder hjemme og har udsigt at gøre det en rum tid endnu. Da hans arbejde langt hen ad vejen kan klares med en computer og en internetforbindelse. Jeg tænker dog, at roen har haft trange kår i det lille hjem med to børn og mig i huset samtidig. Han har aldrig brokket sig, men jeg tror, af og til han har set frem til få lidt arbejdsro, det ville jeg i hvert fald selv have gjort.

Mine frisørfrustrationer som jeg nævnte i DETTE indlæg har nu også løst sig, omend det først lykkedes mig at få en tid om 1½ uge. Det er godt at have noget at se frem til. Jeg har haft pandehår de sidste mange år, men nu er det blevet så langt, at jeg tænker, det skal være langt igen, ikke fordi jeg ikke har lyst til at være en del af pandehårsbanden længere, men mere fordi jeg tænker, det er meget praktisk, at jeg ikke skal spæne ud og lede efter en DC-frisør, som det første når vi lander i Washington DC. Det ændrer dog ikke på, at jeg har et par grå hår, som jeg trænger gevaldigt til at få givet samme kulør som resten af manken.

Ja ja det er langt hen ad vejen luksusproblemer, men det også dejligt når den slags løser sig. Status i vores coronahverdag er, at vi har det meget godt og vi er generelt også trygge, ved de tiltag der besluttes omkring genåbningen af Danmark, det skriver jeg mere om i indlægget SESAM LUK DIG OP. Hvilke problemer af mere eller mindre luksuriøs art har meldt sig hos dig?