Regndans

21. februar 2020 2 Af Mette

Er der noget der har været på de flestes læber den seneste tid, så må det være vejret. Jeg er ret sikker på, at vi hurtigt kan blive enige om, at det danske vejr kan være en utilregnelig størrelse. Vi kan formentlig også hurtigt blive enige om, at den danske vinter i år har budt på mere lunken regn end sne og frost.

Stødte på denne her på en våd gåtur – tænker ikke den er så aktuel i øjeblikket

Nu er jeg, mere end en gang, blevet taget godt og grundigt ved næsen af vejrguderne og jeg er glad for, at jeg ikke er lavet af sukker. For jeg er blevet overhalet indenom af en byge eller to denne vinter. Det har nu resulteret i, at jeg er ved at slide mit regntøj op, fordi jeg er så mega træt af at blive fanget i regnen. Jeg vil nemlig gerne danse i regnen, men så bliver det altså med regntøj på. Ærligt, så ser jeg faktisk gerne, at det snart bliver lidt tørvejr igen. Kan jo næsten ikke huske hvordan tørvejr ser ud.

Men jeg er i den grad klar over hvordan regnvejr ser ud på ganske nært hold

En aften i sidste uge tænkte jeg, at jeg hellere lige måtte se hvordan vejret er på fremtidsdestinationen. Det er godt vejr. Det er både solskin, lunt om dagen, frost om natten og tørvejr. Behøver jeg sige, at jeg var klar til at pakke kufferten. Det var vi dog ikke helt enige om herhjemme. Martin skal snart til Washington DC i forbindelse med arbejdet og han var faktisk lidt skuffet over, at han ikke skulle forvente det store behov for shorts og t-shirt. Vi glædes dog alle over, at mandagen var nogenlunde tør.

Generelt, statistisk og alt det der så har Washington DC årstidsvariation, som vi kender det herhjemme, men de har også en gennemsnitlig temperatur, som er cirka 10 grader højere end i Danmark. Det kan jeg altså godt lide tanken om. Samtidig kan jeg også godt lide tanken om at bevare årstidsvariationen, fordi jeg er sådan en, der faktisk også godt kan få det for varmt, især hvis det mest kun er varmt. Så jeg er ret vild med hele paletten.

Det er tidstro Washington DC tid, men det er altså den vejrudsigt der dukkede op mens jeg druknede i regn ☔

Igen er det kun statistikker, jeg har ikke minutiøst fulgt vejrudsigten for Washington DC, men jeg lurer lidt af og til. Ligesom jeg heller ikke er for fin til lige at google en temperatur statistik, så jeg kan danne mig et overblik, over hvad jeg skal pakke i kufferten til den periode, hvor vi stadig venter på, at det meste indhold fra vores eget hus når frem. Det viser sig nemmelig at være ret langsommeligt.

Jeg er selvfølgelig helt klar over, at vejret også kan vise sig fra sin værste side i Washington DC. Ligesom jeg godt ved, at træerne ikke vokser ind i himlen. Jeg må dog erkende, at jeg bare er mest fan af tørvejr og solskin. Det varmer, sådan helt ind i det mest hengemte område af sindet og gør mig glad. Solen giver mig energi og sender humørbarometret på himmelflugt. Det er nok solens effekt på de fleste. Så nu vil vi altså godt snart se lidt mere til den.

På en eller anden måde er livet vel også for kort til, at vi skal bruge mere tid på at være utilfredse med regnen og vente på solen. Jeg skal dog ikke sige mig fri for, at jeg kunne komme i tanker om at brokke mig bare en lille smule, næste gang jeg ender i en byge, som tryktester mit regntøj og stjæler mig energi. Jeg håber dog på, at jeg i stedet vil lære at danse i regnen, imens jeg venter på at se solen igen. For det regner altså også i Washington DC. Så på den front skal jeg nok ikke forvente for mange forandringer set i det store perspektiv. Kort fortalt så er det google fortæller mig, at sommeren generelt er lidt længere og lidt varmere end i Danmark, men at der selv i den tørreste måned også falder en del regn. Så det med at lære at danse i regnen er nok ikke nogen dårlig idé.

Kan du danse i regnen og vil du lære mig det?