Will you be my Valentine?

11. februar 2020 0 Af Mette

Hjemme hos os fylder de danske traditioner en del, det har jeg skrevet mere om HER, HER og HER. Julen især er vigtig for os, måske mest for mig. Martin går mest op i maden, men efter vi har fået børn, gør han sig lidt ekstra umage med alt det andet også. Påsken og pinsen har aldrig fået den store plads på her matriklen, vi har da lidt at pynte med til påske, men det når på ingen måde juledimensionerne. Jeg har et arbejde, som gør, at jeg ofte må arbejde i helligdagene, hvorfor vi nærmest aldrig har haft sådan en rigtig påskeferie eller ligende. Det betyder også, at jeg i år hvor jeg er på barsel stornyder, at kunne holde en rigtig vinterferie med mine kære. Vi har ofte holdt ferie i uge 8 eller 9 i stedet for uge 7, fordi det var uden betydning så længe Isolde går i børnehave.

På fredag er det Valentinsdag, også kendt som de elskendes helligdag. Hjemme hos os betyder det egentligt bare en ganske almindelig fredag. Vi har aldrig gjort noget ud af at fejre den dag. Vi har betragtet det som et amerikansk fænomen. Et fænomen som de danske blomsterforretninger har budt særligt velkommen, så det blev næsten lidt protestagtigt, at vi ikke skulle fejre den dag. Vi er enige om, at man i stedet bør fejre kærligheden ofte måske endda hver dag i en eller anden forstand. Det hverken kan eller bør begrænses til denne ene dag.

Sidst vi fejrede kærligheden sådan for alvor ved et bryllup. Vi glæder os til næste bryllup i maj <3

Nu er der opstået andre tanker. I hvert fald i mit hoved. Jeg tror måske, at Martin synes, jeg er lidt tosset, men så tager jeg det med. Jeg tænker nemlig, at når man nu har muligheden for at give den lidt ekstra gas med, at fejre kærligheden hvorfor så ikke gøre det. Det betyder ikke, at man ikke skal fejre kærligheden alle de andre dage, men blot at man kan benytte denne oplagte mulighed og måske smøre tykt på. Det behøver hverkan at være dyrt en smart. Det behøver bare at være kærligt. Skriv et brev, vær kreativ og lav din egen gave, det er kun fantasien, som sætter grænserne.

Vores seneste kærestetur til hotel Kolding Fjord i 2019

Ligesom vi nærmer os Valentinsdag, så nærmer vi os også fastelavn. Fastelavn er som udgangspunkt et nordisk fænomen (så vidt jeg har fundet frem til). Det ser ikke ud til, at man ligesom os fejrer eller på anden vis markerer fastelavn i USA. De har i stedet Halloween, som dog er placeret i den anden ende af kalenderen. Siden Isolde var lille, har vi fundet hyggen i at skære græskarlygter til Halloween. Vi har aldrig gjort mere ud af det, men Isolde har nået en alder, hvor hun synes det er mega spændende det der Halloween. Vi glæder os derfor allesammen meget til, at vi senere på året kan fejre Halloween på ægte amerikansk vis. Selvom det betyder, at vi nok må lægge fastelavn lidt på hylden.

Min Elsa prinsesse til fastelavn anno 2018

Når nu vi glæder os så meget til at fejre den ene amerikanske tradition, hvorfor så ikke også benytte lejligheden til, at fejre den anden som amerikanerne er rigtig gode til.

Inden længe skal vi bo i området omkring Washington DC, hvor jeg forestiller mig at de, udover at være ret gode til halloween, også er ret gode til det med Valentinsdag. Jeg tænker således, at vi må benytte lejligheden til at øve os i år, for så i fremtiden at lure den amerikanske tradition af. Tiden vil vise, om det er en, vi tager til os som en keeper. Det er ikke fordi, jeg siger, at vi skal fejre alle andres traditioner, men fordi vi skal have mest muligt ud af vores eventyr. Vi skal være nysgerrige på, hvad de andres traditioner kan. Nysgerrige på hvad der fungerer og ikke fungerer. Vi skal nemlig skabe vores egne traditioner. Vi skal fylde kufferten, med alt det gode fra det vi møder på vores vej. Jeg har derfor annonceret, at vi herhjemme fejrer Valentinsdag på fredag. Jeg ved endnu ikke hvordan, men et eller andet særligt kærligt vil vi gøre. Lad det blive en øvedag. Det kan da kun blive hyggeligt. “Og så håber jeg at Martin kan huske hvor blomsterforretningen ligger” 😀

Smid mig en kommentar i det tiltænkte felt om hvordan du fejrer Valentinsdag, eller hvad du gør for at fejre kærligheden? Hvilke traditioner har størst betydning for dig?

Nytåret 2017/2018 men det er det seneste nytårs-par-billede af os hvor det kun er os 🙂

Tove Ditlevsens “Så tag mit hjerte”

Så tag mit hjerte i dine hænder, men tag det varsomt og tag det blidt, det røde hjerte – nu er det dit. Det slår så roligt, det slår så dæmpet, for det har elsket, og det har lidt, nu er det stille – nu er det dit. Og det kan såres, og det kan segne, og det kan glemme og glemme tit, men glemmer aldrig, at det er dit. Det var så stærkt og så stolt, mit hjerte, det sov og drømte i lyst og leg, nu kan det knuses – men kun af dig.