Nytårsfrokost, julefrokost eller noget…

24. januar 2020 0 Af Mette

i hvert fald medførte det, et døgn der føltes længere end 10 år herhjemme. Martin er i København i 2 dage, eller ja det bliver vel nærmest kun 1½ dag, for at deltage i noget socialt arrangement i forbindelse med det nye job og samtidig rende til et par møder. Det betyder altså, at vi piger holder skansen herhjemme. Nu tænker du nok, at det er da piece of cake sådan 1½ døgnstid alene med pigerne. Sikke det bliver hyggeligt. Ja det var hyggeligt ind imellem. Resten af tiden var det benhårdt arbejde. Martin tog af sted tidligt torsdag morgen, så jeg vågnede, jeg sover ikke særligt fantastisk hen på morgenen, kl. 5:30 håbede på at kunne nå at sove lidt mere før børnene vågnede, men den del forblev et håb. Pigerne vågnede, omkring kl. 6.00 og så var dagen ligesom skudt i gang. Isolde havde et ønske om, at spise morgenmad i børnehaven og det var jo ikke ligefrem fordi, vi var for sent på den, så hun blev afleveret 6:30 ish. Så var det tid til lidt leg i babyhøjde efterfulgt af en lur. Jeg burde jo nok have udnyttet den lur, til selv at have fået en, men den var så kort, at det kunne have været løgn. Jeg nåede i stedet lige en tornadotur rundt i huset, med henblik på at robotstøvsugeren kunne nedlægge de største nullermænd, mens Emmy og jeg mødtes med mødregruppen. Det var et par hyggelige timer, som Emmy bare ikke rigtigt deltog i, hun napppede i stedet dagens længste lur på et par timer, imens jeg nød at være lidt social i selskab med andre voksne mennesker.

Det var igår torsdag også dagen for Isoldes første hepatitis vaccination, så vi havde tid ved sygeplejersken i lægehuset til det. Jeg skrev lidt om årsagen i mit sidste indlæg Nu går det løs. Moster og Liv Emmysittede herhjemme, mens jeg fik hentet Isolde og vi fik den vaccination overstået. Hun var iøvrigt mega sej og fik sig en hoppebold fra gavekassen, som blev væk på mindre end et kvarter og var årsagen til, at vi næsten måtte endevende lægehusets venterum, mens vi sikrede, at Isolde ikke fik epi-penskrævende reaktion på vaccinen. Det endte dog alt sammen godt, hoppebolden fandt vi også. Vi var nu klar til næste projekt – det der pas som jeg ikke kunne få fornyet om onsdagen, fordi jeg havde glemt barnet, det kunne vi få styr på, nu vi var afsted, onsdagens oplevelse kan du også læse om i Nu går det løs. Så kurs mod borgerservice til en legenden let pasfornyelse. Derefter hjem til Emmy som tog endnu en lur, men den sluttede næsten i det sekund, vi trådte ind ad døren. Heldigvis havde vi planlagt rester til aftensmad, så det var jo en let opgave. Ligeså var Emmys grøntsagsmos klar til at varme, hun er nemlig ikke det tålmodige barn, når hun er sulten, gad vide hvor det kommer fra 😉

Langt om længe blev det tid til at putte børnene. Isolde var træt, så det bragte ikke de store udfordringer med sig. Emmy til gengæld var nok knap så træt. Det tog i hvert fald i omegnen af 5 kvarter, før hun fandt ro til at sove. Jeg havde i et naivt øjeblik set frem til “Mette-tid”, med en god bog når børnene var puttet, men da Emmy endelig overgav sig, føltes det næsten som om, jeg havde løbet en halv maraton og jeg gik mere eller mindre omkuld i sofaen med instagram og flowtv som baggrundsstøj.

Emmy får en godnatflaske omkring kl. 22-23 stykker, derefter gik jeg i seng. Når jeg er alene hjemme, bliver der oftest lige tilføjet et element af vagthund til min søvn, hvorfor jeg ikke sov særligt godt natten til i dag. Samtidig synes Emmy, at jeg måtte nøjes med at sove til kl. 4:15 og derefter småblunde i små halve timers lure ligesom hende selv, indtil Isolde stod op kl. 6:00. Hun blev afleveret i børnehaven tidligt, nu er det jo fredag så hun ville have fuld valuta med veninderne. Jeg kan jo ikke sige, at jeg ikke satte bare en lille smule pris på hendes ønske, da jeg selvsagt øjnede chancen for en lur med Emmy. Sådan gik det bare ikke, hun sover endnu en gang lure af en halv times varighed og det er altså ikke helt nok til, at jeg kan nå at falde i søvn sådan for alvor så efter, efterhånden mange forsøg har jeg nu opgivet. Jeg må sove når børnene bliver teenagere 😀

Nu er det heldigvis fredag, Martin kommer hjem senere i dag og jeg har bestilt lækre bøffer, rødvin, hygge og måske en lille lur hos min private hjemmekok. Det glæder jeg mig til og så er jeg taknemmelig for, at alle dage ikke er ens. Rigtig god weekend 😀

Du kan følge vores hverdag i glimt på de socialemedier, ved at følge de link knapper der er nederst på siden, (der er ikke så langt, hvis du har klikket dig ind på indlægget via overskriften). Her deler jeg også oplysninger om nye blogindlæg.