Vores jul anno 2019

30. december 2019 1 Af Mette

Vi har i år holdt jul hos os, som vi har gjort de sidste 5 år, ja faktisk siden Isolde kom til verden, har julen været fejret hjemme for vores vedkommende. Om et halvt års tid bevæger vi os ud i ukendt terræn og ved derfor ikke hvor eller hvordan vores næste jul bliver. Det eneste vi er ret sikre på er, at den bliver god, for den bliver præcis det, vi selv gør den til. Julen bliver så god, som det indhold vi giver den, det har jeg skrevet mere om tidligere og det kan du læse om HER

Jeg er ret vild med de her julekugler med børnenes navne og fødselsår (det står på bagsiden) denne her fik Emmy i dåbsgave. Vi har også et par stykker med Isoldes navn og årstal

Vores jul er mange farver og masser af hygge. Vi hentede juletræet sammen med børnenes morfar, som vi plejer. I år tog vi træet ind og pyntede det, lidt tidligere end vi plejer for hyggens skyld og fordi Isolde slet ikke kunne vente med at få det pyntet. Martin lavede confit de canard til juleaften præcis, som han plejer og børnenes mormor stod som sædvanligt for risalamanden. Jeg påtog mig mandelgaven, som Martin faktisk også nærmest i traditionens ånd modtog, det heldige asen. Vi dansede om juletræet og sang julesange efter Isoldes ønske, med undtagelse af mit rituelle indput omkring, at der i mit hjem altid synges “Børn og voksne i kærlig krans” den fra Nøddebo Præstegaard, den er så sød, ligesom vi altid slutter af med B.S. Ingemanns “Dejlig er jorden”.
Herefter pakker vi gaver op en ad gangen, så alle ser hvad alle får. Isolde er oppe så længe hun har lyst og overskud. I år blev Emmy puttet til sædvanlig tid og Isolde fik lov at pakke hendes gaver op, men den går nok næppe til næste år, hvor den unge dame er 1 år og 4 måneder.

Mindre kunne jo ikke gøre det når nu vi skulle se Star Wars – en af mine julegaver fra Martin

1. juledag er vanligvis en dag, hvor vi ikke har ret mange planer, hvor der er god tid til at nyde hinanden og gaverne. I år var dog lidt anderledes. Isolde havde et meget stort ønske om, at se den nye Disney film Frost 2 i biografen, men hun vil kun se den i 2D versionen og vi kunne jo selvsagt ikke medbringe Emmy til det. Mormor er kommet til skade med armen, så hun havde ikke barnepige potentiale. Heldigvis ville moster Liv gerne passe Emmy. For at få det hele til at hænge sammen blev vores 1. juledag i år lidt af et biograf maraton. Vi (Martin og jeg) ville nemlig gerne nå at se den nye Star Wars film i biografen, når nu der var en “barnepige” i sving. Det betød, at vi om formiddagen kørte til Esbjerg med Isolde og så Frost 2, derefter afleverede vi Isolde, kørte hjem og kvalte en rugbrødsmad og fortsatte i den lokale biograf for at se Star Wars. Der går nok lige et par dage, før jeg får lyst til popcorn igen.

En rigtig prinsesse <3

2. juledag bød på årets eneste julefrokost for vores vedkommende, hos mine forældre. En hyggelig dag med sammenskudsgilde, fætre, kusiner og 3 babyer og selvfølgelig pakkeleg, hvor Isolde rendte med den store sejr og jeg faktisk gik tomhændet hjem hvis ikke det var fordi jeg skulle slæbe Isoldes gevinst hjem. Derudover har vi haft dejligt besøg af pigernes faster og fætre, samt en legeaftale for Isolde med en sød veninde fra børnehaven. Nu er det vist på tide, at få plyndret juletræet, pakke julepynten sammen, sendt husnissen på porten for i år og se frem mod nytåret i stedet. Det nye år som bringer os tættere på vores eventyr og det det hele handler om.
Jeg er spændt på, hvordan vores næste jul bliver eller i hvert fald, hvor den bliver og hvor mange nye traditioner, vi får lyst til at tage med os videre. Det eneste jeg ved er, at der i hvert fald er et par stykker, som vi vil beholde uanset hvor livet tager os hen.